Balanz massasje Oslo om hvordan kroppen viser det sinnet vet

Massasje-Oslo-Sentrum-Balanz-Massasje-Oslo

KROPPEN VISER DET SINNET VET

 

Kroppen fungerer som et hele: Hver del er forbundet med de andre, og det er vedvarende kommunikasjon mellom alle deler. En smerte i tåen kan stamme fra en smerte i ryggen; en smerte i skulderen kan skyldes et problem i bekkenet. For å forstå hver del må vi innse delens forhold til hver av de andre delene. Et problem med kneet bar for eksempel forbindelse med både knærnes funksjon og med lårenes funksjon, med bena som helhet, med bekkenet og ryggen og til og med nakken samt alle funksjonene forbundet med å stå eller bevege seg. 

 

DET HELHETLIGE BILDET 

 

Kroppens faktiske form kan si mye om deg. Selv om en stor del av dette er arv, finnes det karakteristiske trekk som følger spesielle fasonger og stillinger. Akkurat som en skogekspert kan lese historien til et tre, kan en god kroppsinn-terapeut lese en persons livshistorie ut fra dannelsen av og formen på kroppsstrukturen, de stedene som holdes, kroppens evne til å bevege seg fritt, eller hvor den er hemmet, og de anspente områdene. 

 

Kroppen er som en omvandrende selvbiografi, der muskel- og kiøttformasjoner reflekterer opplevelsene, skadene, bekymringene og holdningene dine. Hva enten du har en sjenert holdning, slik at du krummer ryggen og virker hemmet, eller du står rett og i forsvarsposisjon, er dette tillært tidlig i liver og blitt innebygget i salve din struktur. 

Prøv å se godt og lenge på deg selv i speilet naken! Star du rett og oppreist, eller er du krum og skeiv? Hvis det siste stemmer, har du da lært at du ikke skal være oppriktig mot folk? Hvordan føles det når du retter deg opp? Hvilken side av kroppen er mest dominant? Holder du hodet høyt eller litt til den ene siden, som for å unngå en konfrontasjon? Kan du møte verden ansikt til ansikt? Hva skjer når du beveger halsen? Er du stiv og ubøyelig, eller beveger du deg med letthet og flyt? Beveger leddene seg fritt? Se på hvordan du holder musklene eller leddene. Er de fast-last i en stilling slik at følelsene dine holdes tilbake? Hva må du gjøre for a frigi dem? 

 

Er den øvre halvdelen av kroppen større eller mindre enn den nedre? Den øvre halvdelen av kroppen er din mer sosiale og personlige side, mens den nedre tar seg av praktiske og verdslige sake. En sterk eller tung overkropp med tynne eller svake ben indikerer ofte en som er svært sosial og vennlig, har selvtillit og er utadvendt, men som kan være litt svevende og usikker når det dreier seg om å håndtere fysiske eller verdslige spørsmål. Kraftige eller sterke ben kombinert med en liten eller svak overkropp kan indikere en som er svært jordnær og praktisk, iblant for mye, mens mindre energi brukes på kommunikasjon eller selvtillit; de mangler sannsynligvis lekenhet og spontanitet. 

 

Legg merke til hvor du har flest fysiske problemer, og se hvordan denne delen er sammenlignet med resten av deg. Er den mindre og også mindre energisk? Er den stivere og mer anspent? Er den mer overutviklet og oppblåst? 

 

Hvis kroppen verker, hva er det da den verker etter? Å bli holdt? Å bli trøstet? Hvis kroppen din ønsker å bevege seg, hvor har den da lyst til å gå? Følg bevegelsen og se hva som skjer. Hvor er de områdene som gjør vondt eller ikke fungerer skikkelig? Hvordan kjennes de innvendig? Prøv å tegne et bilde av deg selv der du maler eller skriver hva kroppen din føler.

 

Se nøye etter, men uten å drømme- bare observer, bli kjent med og bli venn med din egen kropp. 

 

Din kropp speiler ditt sinn

Shapiro, Deb   2009


top